Când e mai convenabil să procuri un apartament?

Când e mai convenabil să procuri un apartament?

2541

Cu siguranță mulți dintre cei, care planifică să procure un apartament analizează toate opțiunile pentru a prinde o ofertă mai bună. Dar oare există anumite perioade ale anului în care există mai multe șanse de a găsi apartamentul de vis la un preț rezonabil? Aflați în articolul de mai jos.

Toamna

De obicei, toamna piața de imobile devine mai competitivă, în special în orașele mai mari. Acest fenomen este ușor explicabil – mii de studenți revin la universități și caută un loc de trai începând cu luna august. Astfel, mulți proprietari de imobile preferă să dea apartamentele în chirie decât să le vândă. Mai mult decât atât, numărul foarte mare de solicitări aduce și o creștere considerabilă de prețuri, atât pentru chirie, cât și pentru vânzare.

În același timp, toamna este o perioadă foate bună pentru a viziona apartamente. Odată ce majoritatea populației revine din concedii iar orașul devine mai aglomerat – pe lângă imobil, puteți analiza și existența locurilor de parcare, intensitatea traficului rutier cotidian, timpul necesar pentru a ajunge la muncă, școală, sau zone de odihnă.  

Iarna

În perioada rece a anului ofertele de vânzare se reduc considerabil. Numărul mai mic de oferte impune o căutare mai atentă și acționare imediată la apariția unei oferte potrivite. Totodată, vizualizarea locuințelor selectate iarna ajută la formarea unei imagini mai clare despre termoizolare, calitatea ferestrelor și chiar despre sumele reale la facturi în perioada rece a anului.  

De menționat că prețurile la imobile în această perioadă sunt puțin mai mici, fapt ce se datorează scăderii cererii de cumpărare.

Primăvara

Tradițional, primăvara este sezonul când pe piața imobilelor începe o activitate intensă. Acest fapt se datorează creșterii considerabile al numărului de oferte pe piață, întoarcerii celor plecați peste hotare, dar și – reînnoirii fondurilor a programelor de finanțare precum Creditul „Prima Casă”.

Odată cu creșterea numărului de oferte începe și creșterea treptată a prețurilor. Astfel, căutările devin mai complicate, iar decizia de procurare trebuie analizată minuțios.

Vara

Sezonul estival este unul mai „calm” în comparație cu cel de primăvară și toamnă, atât la capitolul oferte însă nu și la capitolul prețuri. Aceasta se datorează faptului, că o mare parte din populație se preocupă de renovarea imobilelor, evadează din orașe sau chiar din țară, sau așteaptă perioada mai profitabilă de toamnă, pentru a vinde apartamentul mai avantajos.

Însă, există și o serie de avantaje – ziua mai lungă, perioada concediilor și traficul mai lejer — permit vizualizarea mai multor apartamente într-o perioadă mult mai scurtă, iar cererea în descreștere va permite negocierea prețulului.

Așadar, oricare ar fi perioada în care veți începe să analizați ofertele imobiliare, important este să acționați prompt și rapid, deoarece ofertele „fierbinți” se vând foarte repede. Pentru a nu pierde nici una din ele, platforma CasaHub vă pune la dispoziție o serie de instrumente, care vă vor ajuta:

Salvează filtrele de căutare – astfel, în fiecare zi veți putea vizualiza doar ofertele, care corespund în totalitate cerințelor Dvs, fără necesitatea de a le seta din nou la fiecare accesare.

Urmărește prețul – platforma va expedia automat notificări atunci când prețul la ofertele salvate anterior va fi modificat.

Concluzie

Indiferent de perioada aleasă pentru analiza ofertelor imobiliare, acțiunea rapidă este cheia obținerii unei oferte avantajoase. Fie că este vorba despre toamnă, iarnă, primăvară sau vară, platforma CasaHub vă oferă instrumentele necesare pentru a nu rata ofertele de interes. Toamna aduce o piață competitivă, iarna oferte reduse și prețuri mai mici, primăvara creșterea activității și a prețurilor, iar vara oportunități de negociere și vizionare rapidă datorită cererii mai scăzute. Salvați filtrele de căutare și urmăriți prețurile pentru a fi la curent cu toate noutățile și a acționa eficient în alegerea apartamentului dorit.