Ipotecă fără aport propriu: ce opțiuni există?

Ipotecă fără aport propriu: ce opțiuni există?

952

Îți dorești propria locuință, dar nu ai prima rată pentru a aplica la un credit ipotecar? În continuare îți prezentăm trei opțiuni prin care poți beneficia de un credit ipotecar la maib, fără a fi nevoie să faci un avans:

1. Programul Prima Casă Plus

Programul Prima Casă Plus este o inițiativă guvernamentală care îți permite să achiziționezi o locuință fără aport propriu, sub anumite condiții favorabile. Acest program este destinat persoanelor care nu au mai deținut anterior o proprietate și oferă condiții avantajoase pentru împrumuturi, inclusiv dobânzi reduse și garanții de stat. Este o oportunitate excelentă pentru cei care sunt la începutul drumului imobiliar și doresc să devină proprietari fără a fi nevoie să economisească un avans considerabil.

Află mai multe despre programul Prima Casă Plus aici – DETALII PROGRAM

 2. Gajarea unui alt imobil

Dacă ai un imobil în proprietate, ai posibilitatea să utilizezi acest imobil ca garanție pentru obținerea unui credit ipotecar. Chiar dacă imobilul este deținut de persoane terțe, un acord de gaj poate permite folosirea acestuia pentru a acoperi aportul propriu necesar. Această opțiune îți oferă flexibilitate și te ajută să accesezi finanțare fără a necesita economii suplimentare.

 3. Gajarea unui Depozit

Un alt mod de a obține un credit ipotecar fără aport propriu este gajarea unui depozit bancar pe care îl ai în posesie la maib. Această soluție este ideală pentru cei care au economii într-un cont de depozit și doresc să le folosească ca garanție pentru împrumutul ipotecar. Gajarea depozitului poate oferi băncii siguranța necesară pentru a acorda creditul, facilitând astfel achiziția propriei locuințe. Important este ca suma depozitului să corespundă cu suma necesară pentru prima rată.

Află mai multe detalii despre programele de creditarea ipotecară aici - IPOTECĂ

Încă nu ești sigur care opțiune de finanțare este cea mai bună pentru tine? Profită de CONSULTAȚIA ONLINE cu managerii din cadrul Centrului Ipotecar maib, unde vei afla cele mai bune soluții financiare selectate special pentru tine.

Nu lăsa lipsa aportului propriu să îți stea în calea visului tău de a avea propria locuință. Explorează opțiunile de mai sus și fă primul pas către noua ta casă aici: DESCOPERĂ OFERTELE.

Pentru un credit de 600 000 MDL, pe o perioadă de 30 ani, la rata dobânzii de 6,46%, plata lunară va constitui 3,857.40 MDL. DAE va constitui 6,97% și valoarea totală spre achitare va constitui 1,394,603.50 MDL.

Rata dobânzii la creditul Prima Casă este flotantă fiind compusă din indicele de referință de 3,46 p.p. stabilit în funcţie de rata medie ponderată a dobânzilor la depozitele noi atrase în valuta națională total pe sectorul bancar, cu termenul de la 6 la 12 luni, publicată de către Banca Națională a Moldovei și marja băncii de 3% (mărimea marjei, aprobată de către Ministerul Finanțelor) fixată la data acordării creditului conform Politicii prețurilor la produsele şi serviciile bancare oferite clienților retail, în vigoare. În cazul creditelor cu rata flotantă, dobânda se modifică de două ori pe an, pe 1 ianuarie și pe 1 iulie, în funcție de indicele de referință publicat de BNM.