Cum să îți amenajezi spațiul de lucru în apartament

Cum să îți amenajezi spațiul de lucru în apartament

77

Cu toții cunoaștem că modul de lucru „remote” este din ce în ce mai solicitat printre angajați. Însă pentru o eficiență maximă – spațiul de lucru trebuie amenajat într-un mod eficient și ergonomic. Astfel, îți prezentăm câteva recomandări pentru a crea un spațiu confortabil de lucru chiar la tine acasă.   

 1. Spațiul cu lumină naturală

Primul pas este să identifici un loc în apartament fie asta o cameră aparte sau o zonă unde pătrunde lumină naturală. Totdată asigură-te că zona selectată nu este una de trece dintr-o camera în alta și nu este alăturată spațiilor unde familia ta petrece mult timp, de exemplu living.

2. Mobilier ergonomic

Firesc, spațiul rezervat pentru lucru trebuie amenajat cu un mobilier confortabil și ergonomic. Asta te va ajuta să nu obosești repede și să scapi de tentația de a procrastina. Astfel, un scaun confortabil și o masă de lucru potrivită sunt esențiale. Mai mult decât atât o postură corectă în timpul lucrului este importantă pentru a preveni durerile spate și oboseala.

Să nu uiți și despre organizarea spațiilor de depozitare. Dacă pentru lucru utilizezi mai mult decât doar un laptop – analizează opțiunea rafturilor și organizatoarelor. Acestea te vor ajuta la menținerea spațiului curat și ordonat și îți vor oferi acces instant la toate cele necesare. 

O opțiune rezonabilă în acest sens ar fi execuratea mobilei la comandă indviduală. 
 

3. Personalizare

Pentru a crea o atmosferă mai plăcută și mqi motivațională îți recomandăm să adaugi elemente personalizate spațiului de lucru. Acestea pot fi atât plante verzi,  cât și fotografii sau tablouri, statuete sau chiar un player cu discuri pe vinil. Muzica preferată cu siguranță îți va menține starea de spirit la nivel.

4. Amenajare la etapa de proiectare

Cel mai eficient și corect mod de a găsi și amenaja spațiul pentru lucru începe chiar de la etapa de proiectare/ reparație a apartamentului. Astfel, atunci când planifici să procuri un apartament inclusiv și prin finanțare ipotecară de la maib sau prin „Prima Casă Plus” – din start trebuie să iei în considerație aspectul amenajării spațiului de lucru. 

5. Spațiu de odihnă

Creează un colț zen cu perne și lumânări pentru pauze.

Apropo, în catalogul ofertelor CasaHub poți găsi mii de oferte superbe unde îți poți amenaja cel mai frumos și drag spațiu de lucru. Descoperă-le pe toate aici: CATALOG OFERTE

Nu lăsa ca ideea de a lucra de acasă să fie un vis. Planifică-ți spațiul de lucru și folosește oportunitățile financiare disponibile pentru a-ți transforma apartamentul în locul ideal pentru productivitate și confort. Investește în tine și în viitorul tău!