Recomandări pentru a vinde rapid apartamentul
1401

Recomandări pentru a vinde rapid apartamentul

Dacă ai ajuns să deschizi acest articol, înseamnă că ești cu adevărat interesat în a-ți vinde apartamentul sau casa ta cât mai rapid posibil. Deși nu există reguli sau formule exacte la acest subiect, CasaHub ți-a pregătit câteva recomandări simple și utile care te vor ajuta să creezi impresiile necesare asupra unui potențial client.


Curățenia – în prim plan!

Cel mai important lucru pe care trebuie să îl realizezi este curățenia generală. Spală ferestrele, oglinzile, șterge praful, fă podelile lună și transformă camera de baie într-un cabinet medical steril. Nu uita să ștergi suprafețele verticale, precum: ușile, dulapurile și alte articole mobiliere pe care pot rămâne urmele copiilor sau alte impurități.

Minimalism

Elimină toate lucrurile care „îngrelează” spațiul: jucăriile de pluș, hainele de pe cuiere, pantofii de la intrare, vesela spălată și uscată de lângă chiuvetă și toate celelalte lucruri care pot fi ascunse prin dulapuri. La sigur vei reuși să obții spații degajate, care vor crea un aspect spațios, bogat și curat.

Decor

Dacă ai careva ghirlande sau alte obiecte decorative care îți împodobesc casa, ar fi bine să renunți la ele. Decorul minimalist ar ajuta clientul potențial să facă alegerea corectă și să opteze pentru imobilul tău.

Fără lucruri personale

În alegerea unui apartament, este foarte important să-ți imaginezi cum vor fi aranjate acolo lucrurile personale. Pentru această vizualizare, este important să depersonalizezi locuința la vizitarea unor potențiali clienți și să le oferi libera imaginație și vizualizare. Ascunde pozele de familie, obiectele de cult, hainele, bibelourile și alte lucruri care îți caracterizează individualismul.

Fără mirosuri neplăcute

Nici nu îți dai seama cât de important este acest aspect. Atunci când știi că va veni un potențial cumpărător să vadă apartamentul, aerisește toate camerele, în special bucătăria. Poți utiliza odorizante de cameră sau difuzoare de parfum cu bețișoare. O altă soluție ar fi utilizarea lămpilor catalitice care purifică și parfumează încăperea. Un alt secret pentru un miros plăcut este cafeaua proaspăt prăjită înaintea vizitei unor cumpărători. Și nu uita! Nu pregăti mâncare și nu fuma înaintea unei vizite.

Fără defecte

Ai grijă ca până la vizita potențialilor clienți să repari robinetele, prizele, mânerele de la uși sau becurile nefuncționale. Lipește tapetele care se descleie și zugrăvește găurile din pereți. Orice detaliu contează în crearea unei impresii pozitive asupra locuinței, mai ales dacă îți dorești ca proprietatea ta să fie evaluată la un preț bun.

Spațiu

Tuturor le plac locuințele mari și spațioase. Ține minte că oamenii cumpără metri pătrați, ci nu mobilă. Încearcă să eliberezi apartamentul sau casa de lucruri masive și inutile, precum: mobila veche pe care nu o folosesți, electrocasnice defectate, covoare, cutii, cărți, vazoane cu flori care ocupă spațiu, dar și multe alte lucruri inutile. Mobilierul trebuie să se potrivească cu dimensiunile camerelor, iar elementele suplimentare sau supradimensionale ar putea face ca spațiul locativ să arate mult mai mic decât este în realitate. Eliberează balconul și antreul comun.

Mai multă lumină

După ce ai făcut curățenie generală și ești gata de vizita unor cumpărători potențiali, deschide jaluzelele și lasă ca lumina să patrundă în fiecare colț al casei. Orice spațiu luminos creează o atmosferă ospitalieră.

Flori pe masă

Nu uita niciodată de acest truc! Florile vii și colorate, puse într-o vază transparentă pe masa din bucătărie atrage toată atenția asupra sa. Acest aspect dă dovadă de faptul că în acea locuință trăiesc oameni cu un simț al frumosului foarte rafinat, care au fost precauți inclusiv cu alegerea locuinței proprii.

Baia

Când vine vorba despre un aspect estetic al camerei de baie, îți sugerăm să închizi capacul toaletei la vizita clienților și să nu expui la vedere tot sortimentul de șampunuri, balsamuri, spray-uri și multe alte produse pentru îngrijirea personală. Lasă la vedere un singur prosop și ai grijă ca acesta să fie unul de calitate, preferabil de culoare albă. Acest detaliu creează impresia unor locatari care iubesc curățenia și igiena.

Fără mucegai

Rugina, mucegaiul și calcarul creează repulsie și reduc șansele ca locuința să fie vândută. Actualmente, pe piață poți găsi cu ușurință un sortiment variat de soluții chimice pentru a le îndepărta ușor.

Animale de companie

În timpul vizitei unor potențiali clienți, ar fi bine ca animalele de companie să nu fie prezente în locuință și să te asiguri că ai înlăturat mirosul specific ale acestora.

Un singur reprezentant

Chiar dacă locuința ta e mare și copiii au unde sta și au cu ce se ocupa în liniște, îți recomandăm ca în timpul vizitei, în casă să fie prezent un singur reprezentant.

Liniște

Orice client caută o zonă liniștită și o casă fără vecini gălăgioși. În această ordine de idei, îți recomandăm să deconectezi sunetul televizorului sau alte altor dispozitive. Preferabil ar fi să pornești o muzică liniștită și plăcută pe fundal.


La sigur aceste recomandări simple și utile îți vor prinde bine în vânzarea bunului imobil. Iar pentru a avea mai mulți vizitatori, pleasează anunțul pe CasaHub.md, de restul ne ocupăm noi.

 

Concluzie:

Pentru a vinde rapid apartamentul sau casa, este esențial să acorzi o atenție deosebită aspectelor cheie. Curățenia generală, minimalismul, depersonalizarea spațiului, eliminarea mirosurilor neplăcute, remedierea defectelor și evidențierea spațiilor mari și luminoase sunt doar câteva din recomandările care pot influența pozitiv potențialii cumpărători. În plus, adăugarea unor detalii estetice, cum ar fi flori proaspete și crearea unei atmosfere plăcute, contribuie la crearea unei impresii generale favorabile. Publicarea anunțului pe platforma CasaHub.md poate spori vizibilitatea proprietății tale și, astfel, ți-ar putea accelera procesul de vânzare.