Refinanțarea - o decizie inteligentă în situațiile de criză

Refinanțarea - o decizie inteligentă în situațiile de criză

2076

Actualmente, 6 din 10 cetățeni au apelat la servicii de creditare, fie pentru nevoi personale sau chiar pentru achiziționarea unui spațiul locativ. Însă există situații, în care datoriile adunate devin foarte greu de gestionat, acestea fiind cauzate de diferiți factori, ca exemplu: creșterea ratei dobânzii, apariția cheltuielilor suplimentare, inflația. Mai jos vă prezentăm mai multe detalii despre soluția pentru acest tip de situații, și anume - Refinanțarea.

Așadar, refinanțarea reprezintă acordarea unui nou credit de către o instituție bancară, scopul acestuia fiind rambursarea tuturor creditelor în derulare cu posibilitatea de renegociere a termenilor de plată și datelor scadente. 

Totodată la refinanțare poți beneficia de următoarele:

  • oportunitatea de a opta pentru o perioadă de grație, în care va fi achitată doar dobânda (un avantaj important pentru persoanele care trec printr-o perioadă mai dificilă pe plan financiar);
  • oportunitatea de creștere a sumei creditate anterior - în cazul în care este nevoie de o finanțare suplimentară;
  • oportunitatea negocierii termenului de rambursare mai îndelungat - care ar putea micșora rata lunară;
  • combinarea tuturor creditelor într-unul, astfel veți achita o singură rată în loc de mai multe.

Astfel, refinanțarea ar putea ajuta la restructurarea tuturor datoriilor creditare și ipotecare într-un mod mai confortabil pentru plătitor, ce ar ajuta la îmbunătățirea situației financiare  ale acestuia, dar și la îmbunătățirea stării sale psiho-emoționale.

Totodată, apelând la serviciul de refinanțare, neapărat trebuie luate în calcul următoarele aspecte:

  • condițiile de aplicare - asigurarea faptului că veniturile pot acoperi rata lunară, iar în cazul imposibilității acesteia - mărirea perioadei de rambursare pentru a obține rate mai mici;
  • lipsa comisioanelor - un factor pozitiv și foarte important în luarea deciziei de refinanțare, vezi aici tarifele;
  • potențiale riscuri - cazurile în care au fost depășiți termenii de achitare pot aduce la majorarea ratelor în cadrul refinanțării de către o altă instituție bancară sau chiar și refuzul de acordare a serviciului respectiv.

Astfel, în cazul unei abordări corecte, serviciul de refinanțare este o soluție perfectă pentru cei care vor să-și micșoreze rata achitărilor lunare sau să comaseze toate achitările creditare în una singură și să-și asigure un viitor mai stabil. 

Dacă ați hotărât să aplicați la serviciul de refinanțare, nu vă rămâne decât să lăsați datele de contact pe platforma Casahub, după care veți primi un apel din partea consultanților maib, care vă vor răspunde la toate întrebările.