Tot ce trebuie să știi despre verificarea după numărul cadastral

Tot ce trebuie să știi despre verificarea după numărul cadastral

12174

Achiziționarea unui imobil este mereu urmată de stres și incertitudine, legate de „transparența” imobilului respectiv. Însă, opțiunea de verificare a obiectului după numărul cadastral înlătură aceste bătăi de cap. Mai jos vă povestim tot ce trebuie să știți despre verificarea după numărul cadastral.

Ce reprezintă „numărul cadastral și verificarea” după acesta?

Numărul cadastral al imobilului este un număr individual și irepetabil pe teritoriul Moldovei, care este atribuit în exclusivitatea unui singur bun imobil –  apartament, casă individuală, lot de pământ, garaj, etc.  Acest număr se atribuie conform procedurii stabilite de legislație şi se păstrează pe toată perioada de existenţă a bunului imobil.

Respectiv, în Registrul unic al bunurilor imobile, poate fi găsită întreaga descriere a imobilului, după numărul unic cadastral. Per general, funcția acestuia este asemenea codului IDNP pentru cetățeni.

Ce informații pot fi găsite în „raportul de verificare după numărul cadastral”?

În raportul de verificare după numărul cadastral  absolut gratuit pot fi găsite informațiile de bază și descrierea a imobilului, cum ar fi :

 

  • suprafața imobilului;
  • adresa exactă;
  • numărul cotelor din imobil în condominiu;
  • numărul de proprietari;
  • existența intedicțiilor, sechestrelor, plasării în arest;
  • BONUS – o serie recomandări importante pentru încheierea unei tranzacții sigure.

Procedura pentru a obține un raport de evaluare după numărul cadastral

Procedura de evaluare este una foarte simplă și constă din următorii pași:

  • Accesează pagina de verificare aici: RAPORT EVALUARE DUPĂ NUMĂR CADASTRAL;
  • Introduce numărului cadastral și apasă butonului „Verifică”;
  • Obține instant raportul cu toate informațiile despre imobil. Raportul poate fi descărcat în varianta electronică direct pe calculator sau pe orice alt dispozitiv.

De menționat că serviciul de verificare este absolut gratuit și disponibil tuturor utilizatorilor plaformei CasaHub.md

Fii sigur pentru imobilul pe care dorești să îl achiziționezi. Începe verificarea gratuită aici: Verificare după Cadastru

Concluzie

În concluzie, pentru cei care se confruntă cu stres și incertitudine în procesul de achiziție a unui imobil, verificarea după numărul cadastral reprezintă o soluție eficientă și gratuită. Acest proces oferă acces la informații esențiale despre imobil, inclusiv suprafața, adresa exactă, numărul de proprietari și eventuale restricții legale. Cu ajutorul acestei opțiuni, este posibil să te asiguri cu privire la caracteristicile și statutul legal al imobilului dorit, facilitând astfel o tranzacție imobiliară sigură.