11 sugestii cum să răcoriți apartamentul fără climatizator

11 sugestii cum să răcoriți apartamentul fără climatizator

4300

În fiecare zi timpul de afară devine tot mai cald, respectiv, temperatura din apartamente la fel crește semnificativ. Din aceste considerente, am decis să adunăm 11 sugestii utile despre cum puteți menține o temperatură rece în apartamentul dvs chiar și în absența unui climatizator.

Sugestia 1: Țineți ușile și geamurile închise

Peste 30% de căldură ajunge în încăpere prin geamuri și uși. Ieșirea dintr-o astfel de situație este foarte simplă – închideți geamurile și trageți perdelele, coborâți jaluzelele. Pe lângă acestea, ușile trebuie să le închideți de dimineață, înainte ca temperatura de afară va începe să crească.

Noaptea, principiul respectiv funcționează invers. Pentru a aerisi și împrospăta spațiul, trebuie să lăsați toate geamurile și ușile deschise (firesc, cu o prudență maximă  la curenții de aer).

Neajunsul metodei respective constă în faptul că în camera izolată va fi întuneric. Pentru a evita această incomoditate puteți lipi pe sticlă o peliculă specială reflectoare, care va permite trecerea luminii, dar în același timp va respinge căldura. 

Sugestia 2: Folosiți ventilatorul și gheața

Plasați în fața ventilatorului un platou mare cu gheață. Masele de aer emise de ventilator și trecute prin gheață vor răcori și împrospăta considerabil încăperea. De menționat că în cadrul acestei proceduri geamurile și ușile trebuie să rămână închise. 

Sugestia 3: Strângeți covoarele 

Mersul desculț pe podeaua goală, fie că este parchet, laminat sau gresie, este mai plăcut și mai rece. Mai mult, prin îndepărtarea covoarelor, veți scăpa de un colector de praf, iar acest lucru este important mai ales vara.

Sugestia 4: Umeziți aerul

Pentru această procedură există două metode – recipient cu pulverizator care se umple cu apă și cu care se stropește manual în aer. Cel mai important este să nu exagerați cu stropiri prea dese. 

A doua metodă este instalarea unui umidificator de aer casnic, în care poate fi turnată apă rece, adăugată gheața și chiar picurat ulei mirositor.

Sugestia 5: Înlocuiți lenjeria de pat

Folosiți lenjerie de pat din bumbac sau satin natural – materialele respective permit trecerea aerului dar în același timp păstrează răcoarea. 

Sugestia 6: Înlocuiți becurile

Pentru a elimina încă o sursă de căldură este recomandat să înlocuiți becurile simple pe cele econome. În timpul lucrului becurile clasice elimină până la 90% de căldură. Datorită procedurii respective dvs veți micșora temperatura în cameră dar și totodată veți economisi energie electrică. 

Sugestia 7: Nu utilizați dispozitivele electrice fără necesitate

Televizorul, PC-ul și alte dispozitive elimină căldură în timpul lucrului. Din aceste considerente se recomandă să evitați pornirea acestora în cazurile când nu aveți nevoie strictă de ele. Pe lângă păstrarea unei temperaturi mai răcoroase veți economisi și la facturile la energia electrică. 

Sugestia 8: Încălziți alimentele în microundă

Cu cât mai puțin veți folosi aragazul/inducția, cu atât mai mult veți păstra aerul mai răcoros în încăpere. Pe lângă acestea, vara este o perioadă perfectă pentru consumul de fructe, legume și salate proaspete.

Sugestia 9: Folosiți hota

Dacă ați decis să gătiți ceva pe aragaz, hota vă va ajuta să eliminați nu doar mirosurile dar și aburii fierbinți, direcționându-i nemijlocit în țeava de ventilare. 

Sugestia 10: Răcoriți-vă corpul

Consumați cât mai multe lichide și mâncare ușoară, de exemplu salate și gustări reci. Înghețata de asemenea este o decizie bună, la fel ca un duș revigorant. Important este să nu exagerați. În caz contrar există riscul de îmbolnăvire. 

Sugestia 11: Găsiți apartament cu un sistem de răcire performant

Pe platforma CasaHub puteți găsi mii de oferte excepționale cu apartamente dotate cu sisteme de aer condiționat care cu siguranță vă vor salva în zilele toride. Aceste oferte sunt adunate aici: LINK

Concluzie:

În concluzie, gestionarea temperaturii în apartament în timpul zilelor călduroase poate fi realizată eficient prin adoptarea unor măsuri simple și practice. Închiderea ușilor și geamurilor, utilizarea ventilatoarelor cu gheață, îndepărtarea covoarelor, umidificarea aerului și alegerea unei lenjerii de pat adecvate sunt doar câteva dintre strategiile care vă pot ajuta să mențineți o atmosferă răcoroasă în interior. Reducerea utilizării dispozitivelor electrice, înlocuirea becurilor tradiționale cu cele economice și adoptarea unui regim alimentar ușor contribuie, de asemenea, la confortul termic. În plus, găsirea unui apartament dotat cu un sistem de răcire performant poate reprezenta o soluție pe termen lung pentru confortul dvs. în zilele toride.