Top recomandări pentru a alege cel mai potrivit imobil

Top recomandări pentru a alege cel mai potrivit imobil

974

Atunci când ești în procesul de achiziționare a unei noi locuințe, fie că este vorba de o casă sau un apartament, este esențial să fii bine informat și să analizezi ofertele din mai multe aspecte. Deseori imaginile frumoase pot ascunde o sumedenie de lacune. Mai jos ți-am pregătit o listă cu recomandări pentru a te ajuta să alegi mai ușor cea mai bună variantă.

  • Stabilește-ți bugetul: Începe prin a evalua cât de mult poți să îți permiți să cheltui pentru o locuință. Acest lucru te va ajuta să îți îndrepți căutările către opțiuni realiste financiar.

  • Aspectul financiar: Analizează opțiunile de finanțare ipotecară oferite de Centrul Ipotecar maib și alege cea care se potrivește cel mai bine situației tale financiare. Ipoteca este o opțiune populară, dar asigură-te că înțelegi în totalitate termenii și condițiile. Apropo, le poți afla aici: CONDIȚII IPOTECĂ.

  • Apelează la specialiști ipotecari: Pentru a afla toate detaliile și calculele exacte a sumei disponibile spre finanțare, a ratelor lunare dar și a întregului proces, poți solicita o conultație video gratuită cu un specialist din cadrul centrului ipotecar aici: CONSULTAȚIE GRATUITĂ.

  • Localizare și accesibilitate: Alege o locație care se potrivește nevoilor tale și stilului de viață. Ia în considerare accesibilitatea la locul de muncă, școli, magazine și alte facilități importante pentru tine.

  • Dimensiune și amenajare: Gândește-te la cât spațiu ai nevoie cu adevărat pentru a te simți confortabil și la cum vrei să îți amenajezi locuința. Deseori, la o analiză mai minuțioasă realizezi că nu ai nevoie de mai multe camere sau un metraj mare.

  • Starea proprietății: Verifică starea generală a imobilului, inclusiv starea pereților (în special în colțuri), starea tavanului și a geamurilor, starea instalațiilor sanitare și a celor de încălzire (dacă nu există semne de scurgeri sau urme de rugină pe țevi, calorifere), starea instalațiilor electrice, etc. Este recomandabil să vii la obiect însoțit de un specialist în construcții.

  • Cazanul: În mod imperativ trebuie să verifici cazanul (în cazul încălzirii autonome). În primul rând proiectul și actele permisive de instalare a acestuia (sunt tot mai multe cazuri de montare a cazanelor fără autorizație, ceea ce poate aduce consecințe grave), actele de verificare tehnică anuală a acestuia, starea lui generală.

  • Blocul: Verifică dacă construcția este dată în exploatare. Acest aspect este foarte important pentru ca tu eventual să nu întâmpini dificultăți la perfectarea actelor. Totodată este important să știi din ce este construit blocul.

  • Căutare și comparare: Nu te opri la prima opțiune care îți atrage atenția. Explorează mai multe oferte și compară caracteristicile, prețurile și beneficiile fiecăreia.

  • Vecinii: Firesc, este foarte important ca locătarii din jurul tău să nu îți aducă neplăceri sau deranj. Nu ezita să întrebi despre acest aspect vânzătorul, sau, poți discuta cu eventualii vecini desinestătător.

  • Datoriile: Nu ezita să ceri confirmarea achitării facturilor pentru utilități din partea vânzătorului. Este important ca imobilul să nu aibă datorii care eventual se pot transforma în cheltuielile tale suplimentare.

  • Anticipează cheltuieli suplimentare: Pe lângă prețul de achiziție al imobilului, ia în considerare și alte cheltuieli suplimentare, precum taxele legale, asigurarea locuinței, taxele de întreținere și eventuale reparații.

  • Recenzii: În cazul blocurilor noi, poți căuta pe google recenzii despre blocul (complexul) unde planifici să faci achiziția. Există multe pagini și grupuri pe rețelele sociale, unde locătarii împărtășesc toate neajunsurile blocurilor respective.

Concluzie:

Firesc, nu există un bloc sau spațiu perfect din toate aspectele, însă, luând în considerare recomandările de mai sus, cu siguranță vei putea alege cea mai bună opțiune care te va bucura din prima zi.

PS. Descoperă mii de oferte superbe pe www.casahub.md, de la peste 25 de parteneri, în toate sectoarele Chișinăului și în afara acestuia.